Akár gluténmentesen, akár szimplán egészségtudatosan kezdesz el étkezni, az étkezés gyakran a kísérletezés színterévé válik.
Először örülsz, ha találsz olyan lisztet, amiből sikerül kenyeret készítened.
A következő lépés, amikor már ízlik is, amit elkészítesz, nem pedig csak megeszed, mert tudod, hogy egészséges, és mert enni kell.
A péksütemények talán egy fokkal nehezebb kategória, több a hozzávaló, komplexebb folyamat, mint egy kenyérsütés. A következő recepttel ebben szeretnénk segíteni neked.
Receptünk Hozzávalói:
1 csésze MedhUSA Great! gluténmentes zabpehelyliszt
1 teáskanál szárított élesztő
1 evőkanál méz vagy agave szirup (ízlés szerint édesíthető)
1/2 teáskanál só
1/2 csésze meleg víz
1 tojás (vegán változat esetén: tojás helyett 1 evőkanál lenmagliszt + 3 evőkanál víz)
Víz a bagel formázáshoz
Tetszőleges bagel feltétek: szezámmag, lenmag, tökmag stb.
Elkészítés:
Pár ötlet, elkészítés után hogyan fogyaszd:
Krémsajtos Reggeli
Kenj a bagelre krémsajtot, majd tálald friss zöldségekkel (pl. uborka, paradicsom) és friss gyümölcsökkel (pl. alma, dinnye) gazdagítva. Ez egy könnyű és tápláló reggeli opció, amely energiával fog feltölteni a nap kezdetén.
Bagel Szendvics
Vágd félbe a bagelt és készíts belőle szendvicset. Töltsd meg friss salátával, sonkával, pulykahússal, avokádóval. Ezt a finomságot bármikor magaddal viheted uzsonnára, hogy a délután után elfogyaszd.
Bagel Burger
Használd a bagelt hamburger zsemleként, és készíts belőle ínycsiklandó hamburgert. Töltsd meg szaftos marhahússal, vagy vegetáriánus húspótlóval, zöldségekkel és sajttal. Egy különlege és ízletes ebéd lehet az egész család számára.
Bagel Pizza
Tedd a bagelt sütőlapra, majd kenj rá paradicsomos szószt és szórd meg sajttal, sonkával, gombával, olívabogyóval, kedvenc feltéteiddel. Süsd meg a sütőben, amíg a sajt olvadni nem kezd, és a bagel alja ropogóssá nem válik. Egy gyors és könnyű pizza opció, amit akár vacsorára is fogyaszthatsz.
Bagel Desszert
Bizony, jól látod, akár desszertként is fogyaszthatod!
Készítsd el a bagelből a "french toast" (bundáskenyér) változatát. Merítsd a félbevágott bagelt tojásba, majd süsd meg mindkét oldalát serpenyőben. Tálald mézzel, gyümölcsökkel és esetleg fagylalttal a tetején.
Bármelyik módot is választod a bagel fogyasztásához, biztos lehetsz benne, hogy az ízletes és tápláló alapanyagok miatt igazi gasztronómiai élményben lesz részed!
További receptekért látogass el MedhUSAGreat! Facebook és Instagram oldalára!