Gluténmentes somlói galuska

Fedezd fel a somlói galuska újraértelmezését: ahol a tradíció találkozik az innovációval, és az ízélmény találkozik az egészségtudatossággal. Kiss Mona receptjével egy teljesen új dimenzióba repítjük ezt a glutén-, tej-, szója- és hozzáadott cukortól mentes klasszikus desszertet.

 

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 40 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek citromlé
  • 5 dkg édesítő (1:4)
  • 2,5 dkg útifűmaghéj
  • 6 dl víz
  • + 2 ek vanília aroma
  • + 1,5 ek holland kakaópor
  • Krém:
  • Vaníliás:
  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 3 dl növényi tej
  • 3 dl növényi tejszín
  • ízlés szerint édesítő

Csokoládés öntet:

  • 80 g csokoládés pudingpor
  • 3 dl növényi tej
  • 3 dl növényi tejszín
  • ízlés szerint édesítő
  • + 3 ek rumaroma és kb 1,5 dl növényi tej keveréke
  • + durvára tört dió
  • + mazsola
  • + olvasztott gluténmentes-cukormentes-vegán csokoládé a tálaláshoz
  • + felvert cukormentes növényi tejszín a tálaláshoz

Elkészítés:

  • A piskótához a száraz alapanyagokat (kivétel a kakaópor) alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat (kivétel a vanília aroma), és ezt jól kikeverjük.
  • A kapott masszát két részre osztjuk, az egyikbe a vanília aromát, a másikba a kakaóport keverjük bele.
  • Mind a két adag tésztát sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 190 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljes kihűlni.
  • Addig elkészítjük a krémeket: A vaníliás krém alapanyagait egy lábasban kikeverjük, majd megfőzzük, úgyanígy járunk el a csokissal.
  • Ha kihűltek a piskóták kettévágjuk őket.
  • Jön az első lap, meglocsoljuk a rumos keverékkel, majd mazsolával és dióval, majd a következő lap ..... egészen addig amíg el nem fogy. A tetejére is krém kerüljön!
  • Hagyjuk 5-6 órát (de legjobb egy teljes éjjel) állni hagyni.
  • Majd olvasztott csokival és tejszínhabbal tálaljuk.
Együttműködő partnerek
100 Éves PatikaEmusCeralbin