Fedezd fel a somlói galuska újraértelmezését: ahol a tradíció találkozik az innovációval, és az ízélmény találkozik az egészségtudatossággal. Kiss Mona receptjével egy teljesen új dimenzióba repítjük ezt a glutén-, tej-, szója- és hozzáadott cukortól mentes klasszikus desszertet.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 40 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek citromlé
- 5 dkg édesítő (1:4)
- 2,5 dkg útifűmaghéj
- 6 dl víz
- + 2 ek vanília aroma
- + 1,5 ek holland kakaópor
- Krém:
- Vaníliás:
- 80 g vaníliás pudingpor
- 3 dl növényi tej
- 3 dl növényi tejszín
- ízlés szerint édesítő
Csokoládés öntet:
- 80 g csokoládés pudingpor
- 3 dl növényi tej
- 3 dl növényi tejszín
- ízlés szerint édesítő
- + 3 ek rumaroma és kb 1,5 dl növényi tej keveréke
- + durvára tört dió
- + mazsola
- + olvasztott gluténmentes-cukormentes-vegán csokoládé a tálaláshoz
- + felvert cukormentes növényi tejszín a tálaláshoz
Elkészítés:
- A piskótához a száraz alapanyagokat (kivétel a kakaópor) alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat (kivétel a vanília aroma), és ezt jól kikeverjük.
- A kapott masszát két részre osztjuk, az egyikbe a vanília aromát, a másikba a kakaóport keverjük bele.
- Mind a két adag tésztát sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 190 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljes kihűlni.
- Addig elkészítjük a krémeket: A vaníliás krém alapanyagait egy lábasban kikeverjük, majd megfőzzük, úgyanígy járunk el a csokissal.
- Ha kihűltek a piskóták kettévágjuk őket.
- Jön az első lap, meglocsoljuk a rumos keverékkel, majd mazsolával és dióval, majd a következő lap ..... egészen addig amíg el nem fogy. A tetejére is krém kerüljön!
- Hagyjuk 5-6 órát (de legjobb egy teljes éjjel) állni hagyni.
- Majd olvasztott csokival és tejszínhabbal tálaljuk.