Süssön Ön is otthon saját gluténmentes kenyeret!

Sokáig keresgélt, de nem találta meg a tökéletes lisztet és hozzá a receptet? Mi segítünk!

 

Elkészítési javaslat: 6 db zsemléhez vagy 1 kenyérhez

Hozzávalók:

  • 250 g MEDhusa Great! gluténmentes kenyérliszt + kevés a gyúráshoz
  • 4-6g só
  • 310 g melegvíz
  • tetszés szerint ízesíthetjük fűszerekkel, magvakkal

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 db egyforma részre ha zsemléket sütünk, vagy formáljunk belőle egy kenyeret enyhén lisztezett felületen. Pihentessük 10 percig. A kenyér tetejét érdemes bevagdalni. Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső sütési módban süssük kb. 30 percig a zsemléket, 50 percig a kenyeret. Hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Együttműködő partnerek
100 Éves PatikaEmusCeralbin